آیا میدانستید برخی عادات رایج پس از غذا میتواند به طور جدی بر روند هضم تأثیر بگذارد؟ متخصص طب ایرانی در گفتگو با رادیو سلامت راهكارهایی برای بهبود سلامت معده ارائه میدهد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسن اكبری، متخصص طب ایرانی پاتولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگو با رادیو سلامت، به تشریح عملكرد دستگاه گوارش و تاثیرات منفی نوشیدن آب یخ بر آن پرداخت.
وی با بیان این كه دستگاه گوارش سه وظیفه اصلی هضم، جذب و دفع را بر عهده دارد، تاكید كرد كه مصرف آب یخ پس از غذا میتواند باعث ماندگاری غذا در معده و رقیق شدن اسید معده شود.
دكتر اكبری توضیح داد: خوردن آب یخ بعد از غذا، اسید معده را خنثی كرده و دمای معده را پایین میآورد. در حالی كه بهترین دما برای هضم گوشت، قند، چربی و آنزیمها 37 درجه سانتیگراد است. مصرف آب یخ باعث میشود غذا برای مدت طولانیتری در معده باقی بماند.
وی همچنین افزود: مصرف آب سرد باعث میشود میكروبهای مفیدی كه در هضم غذا نقش دارند، نتوانند به درستی عمل كنند و به جای آن، تبدیل به گاز شوند.
این متخصص طب ایرانی همچنین به خواص نعناع و خاكشیر برای دستگاه گوارش اشاره كرد و گفت: نعناع معده را گرم كرده و به هضم غذا كمك میكند، اما به دلیل قابض بودن میتواند باعث یبوست شود. افرادی كه دچار یبوست هستند، بهتر است چای نعناع را با نعنای وحشی و پونه مخلوط كرده و مصرف كنند.
دكتر اكبری درباره مصرف خاكشیر بیان كرد: دمنوش خاكشیر برای یبوست مفید است و مزاج را متعادل میكند، اما شربت خاكشیر یخزده برای اسهال كاربرد دارد.
او همچنین توصیههایی برای افراد با طبع سرد ارائه داد: افرادی كه طبع سرد دارند، بهتر است سبزیجات گرم مانند هویج، كرفس، كدو حلوایی و سبزی خوردن مصرف كنند. همچنین، استفاده از شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و كودكان توصیه میشود.
در پایان، دكتر اكبری به تعریف یبوست و علل آن پرداخت و بیان كرد: یبوست، عارضهای در دستگاه گوارش است كه در آن مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با درد و سختی همراه است. رژیم غذایی نامناسب، برهم خوردن تعادل هورمونی، عوارض جانبی داروها و آناتومی بدن از جمله علل بروز یبوست هستند و اصلاح رژیم غذایی و ورزش از روشهای درمان آن محسوب میشوند.