چگونه معده سالم تری داشته باشیم؟

دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی در گفت و گو با رادیو سلامت در پاسخ به پرسش مخاطب برنامه كه چگونه معده سالم تری داشته باشیم؟ گفت: استراحت دادن به معده بین مصرف وعده اصلی غذایی و میان وعده در سلامت معده نقش بسزایی ایفا می كند.

1404/03/18
|
08:29

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت و گو با برنامه«طب ایرانی» رادیو سلامت درباره سلامت معده گفت: استراحت دادن به معده بین مصرف وعده اصلی غذایی و میان وعده در سلامت معده نقش بسزایی ایفا می كند، این فاصله باید دو تا دو نیم ساعت باشد.
وی ادامه داد: درهم خوری برای كودكان شاید اشكالی نداشته باشد اما بعد از 10 سالگی ترجیح بر این است كه اولا پرخوری در وعده غذایی نباشد و دوما غذا خوب جویده شود.
دكتر اختری افزود: بهتر است كنار ماكارانی، زیتون و رب انار ملس یا كمی ریحان و جعفری میل شود اما همراه كردن ماكارانی با ماست، خیار یا سالاد شیرازی احساس نفخ ایجاد می كند. البته در دراز مدت نباید ماست، دوغ، ترشی، خیار و گوجه خام سر سفره مصرف شود.
متخصص طب ایرانی یادآور شد: مصرف گشنیز پلو، سماق پلو، شوید پلو و زرشك پلو را برای فرد مبتلا به التهاب معده یا گاستریت مفید است، این افراد باید از مصرف غذاهای كنسروی، گوشت های فرآوری شده، سوسیس و كالباس، همبرگر و غذاهای سرخ شده خودداری كنند و از غذاهای گریل شده مثل كدوی گریل شده، لوبیا سبز گریل شده، بامیه گریل شده و كاهوی بخار پز شده، لوبیای چشم بلبلی، دال عدس و ماش، رب به و به بخار پز شده استفاده كنند.
وی با بیان این كه مصرف ترشی همراه غذا درد مفاصل را تشدید می كند، افزود: اگر درد مفاصل ندارید با مصرف ترشی همراه غذا مشكل پیدا نمی كنید، به اندازه متعادل ترشی بخورید.
دكتر اختری به افراد توصیه كرد: در فواصل سرد سال گوجه فرنگی پخته بخورید و در فصل گرم سال گوجه و سالاد شیرازی را در میان وعده میل كنید. افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت، چای را با دو عناب یا توت خشك بخورند.

برنامه «طب ایرانی» رادیو سلامت با حضور متخصصان طب سنتی به سوالات شنوندگان در حوزه طب ایرانی پاسخ می دهد. این برنامه چهارشنبه و پنجشنبه ساعت 8:05 روی موج اف.ام ردیف 102 مگاهرتز می رود.


دسترسی سریع