یك روانشناس از اهمیت دوره سوگواری پس از فقدان عزیزان سخن گفت و تأكید كرد: سوگواری، فرصتی است تا انسان بتواند احساسات خود را ابراز كند، خاطرات را مرور كند و با خود و نبود عزیزش آشتی كند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر پرویز رزاقی روانشناس در برنامه «ایران استوار» رادیو سلامت با اشاره به شدت اندوه در روزهای نخستین از دست دادن گفت: طبیعی است كه با گذشت حتی یك هفته، غم همچنان زنده و سنگین باشد. او افزود: نباید از خود انتظار داشته باشیم كه سریع به زندگی عادی بازگردیم. برای سازگاری با این فقدان، باید به دلمان اجازه دهیم به زبان احساساتش سخن بگوید.
وی ادامه داد: دوره سوگواری، فرصتی است برای برونریزی احساسات؛ اینكه بتوانیم گریه كنیم، حرف بزنیم، و خاطرات شیرین فرد از دسترفته را مرور كنیم. بهویژه اگر این فقدان با شهادت در راه وطن همراه بوده باشد، درك این عاقبتبخیری نیز میتواند تا حدی تسكینبخش باشد.
این روانشناس با تأكید بر اینكه سوگواری بیش از آنكه برای فرد از دنیا رفته باشد، برای ما بازماندگان است، اظهار داشت: ما در این دوران، احساس تنهایی، غم، و ناامنی را تجربه میكنیم؛ چون فردی را از دست دادهایم كه به نوعی تكیهگاه روانی ما بوده است.
او افزود: مهم است كه این احساسات را سركوب نكنیم. اجازه بدهیم دلمان فریاد بزند، اشك بریزد و صادقانه ابراز اندوه كند. همچنین نباید از اهمیت حمایتهای اجتماعی و خانوادگی غافل شویم. صحبت با دوستان، بودن در جمع و دریافت همدلی، میتواند به بهبود حال روحی كمك كند.
رزاقی در پایان خاطرنشان كرد: سوگواری، یك مسیر است، نه مانعی؛ مسیری كه ما را به پذیرش و آرامش میرساند. اگر در این مسیر مهربان باشیم با خود، آسانتر میگذرد.
همزمان با اعلام آتش بس جنگ تحمیلی رژیم صهیونی به خاك مقدس ایران، برنامه «ایران استوار» به تهیه كنندگی و گویندگی «مسعود حسنی» و هماهنگی «رقیه بقائی» روزهای پنجشنبه، جمعه، شنبه و یكشنبه موزخ 5 الی 8 تیر در دو بخش صبحگاهی و عصرگاهی از شبكه رادیویی سلامت روی آنتن رفت.