دكتر نجمه مظهری، دكترای صنایع غذایی در گفت و گو با رادیو سلامت هشدار داد: اگر پس از پخت، سبوس را در كف یا سطح نان مشاهده كردید، نشاندهنده این است كه سبوس به صورت دستی اضافه شده و احتمالاً فرآیند تخمیر را طی نكرده است. این نوع سبوسها معمولا دامی هستند و بار میكروبی بالایی دارند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر نجمه مظهری، دكترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه، در گفتوگو با شبكه رادیویی سلامت درباره باید و نبایدهای مصرف نان صنعتی توضیحاتی ارائه داد. وی نان صنعتی را نانی دانست كه در فرایند تولید آن از تجهیزات صنعتی استفاده میشود و افزود: همه انواع نانها از جمله لواش، سنگك، بربری، نان فانتزی و نانهای حجیم قابل تهیه با روشهای صنعتی هستند. در تهیه این نانها تماس دست كارگر با نان به حداقل میرسد، بنابراین این نانها از لحاظ بهداشتی ایمنتر بوده و در بستهبندیهای استاندارد عرضه میشوند.
مظهری درباره فرایند تخمیر سبوس تاكید كرد: سبوس باید همراه با آرد، مراحل تخمیر را طی كند. در صورت افزودن دستی سبوس به آرد و عدم گذراندن فرایند تخمیر، جذب آهن و كلسیم توسط بدن كاهش پیدا میكند، زیرا اسید فیتیك موجود در سبوس مانع جذب این مواد مغذی میشود.
وی همچنین هشدار داد: اگر پس از پخت، سبوس را در كف یا سطح نان مشاهده كردید، نشاندهنده این است كه سبوس به صورت دستی اضافه شده و احتمالاً فرآیند تخمیر را طی نكرده است. این نوع سبوسها معمولا دامی هستند و بار میكروبی بالایی دارند.
دكتر مظهری در پایان با اشاره به ایمنی نان صنعتی بیان كرد: تقلب در نانهای صنعتی اتفاق نمیافتد و این نانها تحت حرارت غیرمستقیم قرار میگیرند، در حالی كه حرارت مستقیم در نانهای سنتی میتواند منجر به انتقال آلایندههای فسیلی شود. همچنین توصیه میشود برای افزایش مدت نگهداری نان صنعتی تازه، آن را در فریزر قرار دهید.