متخصص طب ایرانی در گفت وگو با رادیو سلامت با ارائه راهكارهای تغذیهای سالم، به اهمیت تغذیه مناسب در دوران نوجوانی و تاثیر آن بر سلامت و پیشگیری از بیماریها در بزرگسالی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دوران نوجوانی به دلیل تغییرات سریع جسمی و روحی، یكی از مهمترین و در عین حال بحرانیترین دورههای زندگی است. آگاهی از اصول تغذیه سالم در این دوران میتواند به پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مرتبط با تغذیه در بزرگسالی كمك كند.
دكتر لیلا معین، پزشك و متخصص طب ایرانی در گفتوگو با رادیو سلامت، با اشاره به این موضوع بیان كرد: همه افراد، از جمله كودكان و نوجوانان، میتوانند از تمام گروههای غذایی مصرف كنند، به شرطی كه مواد غذایی سالم و متعادل باشند. مصرف نامتعادل سردی و گرمی میتواند منجر به سوء مزاج شود.
وی با بیان توصیه هایی افزود: كودكان و نوجوانان ماست را همراه با مصلح آن مصرف كنند و مصرف ماست چكیده نیز برای این گروه سنی مناسب است. در فصل گرم سال، مصرف سالاد همراه با چند برگ كاهو و سكنجبین نیز توصیه میشود.
دكتر معین در ادامه با اشاره به مصرف خوراكیهای حاوی فیتواستروژن گفت: مصرف طولانی مدت خوراكیهای حاوی فیتواستروژن (استروژن گیاهی) مانند زیره، رازیانه، انیسون، زنیان، دانه كتان و سویا را به افراد توصیه نمیكنیم.
این متخصص طب ایرانی با تاكید بر اهمیت پرهیز از ایجاد عادتهای غذایی نامناسب حین درس خواندن، اظهار كرد: نوجوانی كه تحرك كافی ندارد، نباید در حین درس خواندن مدام خوراكی مصرف كند، زیرا این عادت میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. برای پیشگیری از این مشكل، نوجوان باید پس از هر دو ساعت درس خواندن، 10 تا 15 دقیقه استراحت كند و در این زمان با آرامش و توجه خوراكی میل كند.
دكتر معین در پایان توصیههایی برای تغذیه نوجوانان كنكوری ارائه داد و گفت: فالوده سیب (شامل سیب رنده شده همراه كمی گلاب، زعفران، خاكشیر و عسل) برای نوجوانان كنكوری بسیار مفید است. همچنین، تكههای میوه و مویز میان وعدههای مناسبی هستند. مصرف دمنوشهای آرامبخش مانند گلگاوزبان همراه با بادرنجبویه نیز برای شب قبل از كنكور و امتحانات توصیه میشود.