دكتر علیاكبر محمدی، دكتری تخصصی تغذیه و رژیمدرمانی در گفتگو با برنامه «به زندگی سلام كن» از رادیو سلامت با اشاره بر پرهیز از غذاهای سرخشده و چرب، بر ضرورت رعایت تعادل و پرهیز از پرخوری در این شب تأكید كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، با نزدیكشدن شب یلدا، سفرههای رنگارنگ و تنقلات وسوسهانگیز در هر خانهای آماده میشود اما رعایت چند نكته ساده میتواند این شب سنتی را به زمانی سالم و دلنشینتر تبدیل كند.
دكتر علیاكبر محمدی در برنامه «به زندگی سلام كن» با اشاره به اهمیت تغذیه متعادل در مناسبتهایی مانند شب یلدا گفت: یكی از نكتههای مهم، رعایت تعادل در مصرف غذا و تنقلات است؛ زیرا پرخوری و درهمخوری میتواند موجب ناراحتی گوارشی شود و خواب شبانه را مختل كند.
وی افزود: بهتر است شام پیش از ساعت 10 شب مصرف شود تا دستگاه گوارش فرصت كافی برای هضم غذا داشته باشد.
این متخصص تغذیه تأكید كرد: پرهیز از غذاهای سرخشده و چرب، شرط اصلی داشتن یلدایی سلامت است. در عوض، آشهای محلی و سنتی گزینهای مناسب و سبك بهجای غذاهای سنگین شبانه محسوب میشوند.
دكتر محمدی همچنین مصرف زیاد شیرینی و شكلات را در این شب توصیه نكرد و تصریح كرد: افرادی كه به دیابت مبتلا هستند، بهتر است از مصرف میوههای خشك خودداری كنند، زیرا قند آنها بالاست و ممكن است قند خون را افزایش دهد.
او در پایان یادآور شد: رعایت این نكات، علاوه بر حفظ سلامت جسم، موجب لذت بیشتر از سنت دیرینه شب یلدا خواهد شد. برنامه «به زندگی سلام كن» از شنبه تا پنجشنبه، ساعت 6:30 تا 8 صبح از گروه سلامت اجتماعی رادیو سلامت پخش میشود.